Шампионката Рибакина: Никога не съм изпитвала подобно щастие в живота си

от в 20:07 на 09.07.2022
Калоян Соколов

Елена Рибакина не беше слагана сред фаворитките за тазгодишния Уимбълдън, но етническата рускиня наглед показа защо е считана за една от най-талантливите състезателки в WTA Тура и се поздрави с дебютната си титла от Големия шлем, надигравайки световната номер две Онс Жабер във финала на надпреварата. Натурализираната казахстанка демонстрира за пореден път мощта на своя сервис, с чиято помощ постигна най-големия успех досега в своята кариера, а впоследствие не скри радостта си в церемонията по награждаването:

"В момента съм безмълвна, защото бях изключително нервна преди мача и съм облекчена, че всичко свърши. Никога не съм изпитвала подобно щастие в живота си. Бих желала да благодаря на публиката за тяхната подкрепа.Бяхте невероятни. Също така искам да поздравя Онс за страхотния мач, както и за всичко постигнато от нея през последните месеци. Тя е удивителна и е вдъхновение не само за подрастващите играчи, но и за всяка една от нас. Честно казано не мисля, че някога ми е доставяло по-голямо удоволствие да играя срещу дадена състезателка. Тичах толкова много в днешния мач, че повече няма нужда да влизам във фитнеса.

Беше огромна чест да играя пред херцогинята на Кеймбридж и всички останали кралски особи. Преди турнира даже не съм вярвала как мога да достигна по-напред от втората му седмица, а сега съм тук с купата. Нямаше да имам възможността да постигна това, ако не беше подкрепата на екипа ми и моите родители, които не можеха днес да присъстват на корта, но са ми дали всичко нужно, за да преследвам мечтите си. Сестра ми обаче е за пръв път с мен на турнир и е прекрасно да споделя този миг с някого от семейството. Благодаря на всички. - завърши шампионската си реч Рибакина.

Източник: Firstsportz

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Рибакина: Никога не съм изпитвала подобно щастие в живота си Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | интервюта | онс жабер | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook