Шампионката Швьонтек: Горда съм със себе си; случващото се е като в приказка

от в 09:10 на 03.04.2022
Калоян Соколов

Ига Швьонтек удължи невероятната си серия на 17 поредни победи и спечели трети пореден турнир от категория WTA 1000. Полякинята се наложи с лекота над бившата номер едно Наоми Осака, с което се превърна в най-младата тенисистка, която осъществява "слънчев дубъл", а именно спечелването на титлите в Индиън Уелс и Маями в една и съща година. По този начин 20-годишната състезателка си осигури излизане под номер едно в световната ранглиста от идния понеделник, а ето какво сподели самата тя за една от най-важните си победи в кариерата:

"Честно казано се чувствам изключително удовлетворена и горда със себе си. Усещам, че наистина имам за какво да празнувам, защото не знам колко дълго ще продължа с тази победна серия. Страхотна привилегия е да бъда една от малкото жени, които постигат "слънчев дубъл" и въобще не съм си представяла някога името ми да бъде поставено до такива легенди. Случващото се е като в приказка. Знаех, че ще е трудно да запазя високо ниво в два толкова дълги турнира, но се подготвях единствено за следващия мач и не гледах твърде напред в схемата. 

Научих много за себе си през последните седмици, като това как мога да побеждавам някои от най-добрите тенисистки в света, играейки на по-малко от 100 процента. Преди много често губех, когато не показвах най-добрата си игра и рядко осъществявах обрати, само че придобих нужното самочувствие през последните турнири и винаги вярвам, че имам шансове да спечеля, докато все още съм на корта.

Беше много вълнуващо да се изправя точно срещу Наоми в този финал. Знаех колко много зрители ще наблюдават подобен двубой и исках да им дам възможно най-доброто от мен. Беше наистина чудесно да видя колко добре бих могла да играя срещу толкова класна тенисистка. Мисля, че това е началото на едно страхотно съперничество. Спомням, че гледах по телевизията финала на Откритото първенство на САЩ през 2018-та, когато точно Осака спечели титлата и дори не съм си представяла, че някога можем да играем толкова важен двубой помежду си. Тя е истинско вдъхновение" - завърши новата номер едно.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионката Швьонтек: Горда съм със себе си; случващото се е като в приказка Калоян Соколов
Теми:  
ига швьонтек | интервюта | маями | наоми осака | слънчев дубъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook