Шампионска форма: Рибакина съкруши една от най-талантливите млади звезди за нов триумф в Париж

от в 13:39 на 01.06.2023
Мартин Петков

Елена Рибакина е първата победителка в петия ден на Ролан Гарос. Представителката на Казахстан продължи победния си поход в Париж, след като надгради над успеха си на старта срещу детето чудо Бренда Фрухвиртова, като днес се справи със съпротивата на друга талантлива чехкиня в лицето на 18-годишната Линда Носкова, която през сезона игра финал в Аделаида, надделявайки над нея с крайното 6:3 6:3. По този начин световната номер 4 се класира за третия кръг в надпреварата, където ѝ предстои да срещне Сара Сорибес Тормо.

Шампионката от Рим наложи волята си още в първите минути от двубоя, когато умело подбираше ударите си и пресираше чрез дълбоки топки тийнейджърката, като не ѝ оставяше нужното време за реакция. Именно това позволяваше на Рибакина да навлиза навътре в корта, където тя се чувстваше уверена да реализира уинъри, като скоропостижно след старта се сдоби с пробив аванс, който необезпокоявано поддържаше, преди с достигането на деветия гейм, превърнал се в маратонски, да вземе всичко в свои ръце и още на сервис на Носкова записа откриващия сет на сметката си.

С настъпването на втората част световната номер 50 подобри значително качеството на началния си удар и започна да го използва като средство за лесни точки, което ѝ позволяваше да оказва натиск върху подаването на четвъртата поставена. На моменти дори се създаваше впечатлението, че чехкинята дирижира случващото се на корта, като в седмия гейм тя достигна до цели три брейкбола, ала след като Рибакина осуети шансовете пред противничката си безвъзмездно, то остана на гребена на вълната и в идните минути, за да осъществи пробив, който впоследствие ѝ донесе крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионска форма: Рибакина съкруши една от най-талантливите млади звезди за нов триумф в Париж Мартин Петков
Теми:  
wta | елена рибакина | линда носкова | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook