Шампионът Алкарас: Мечтая от дете за този момент; трудно ми е да говоря предвид емоциите

от в 04:20 на 12.09.2022
Мартин Петков

Тази нощ историята на тениса беше пренаписана, след като 19-годишният Карлос Алкарас ознаменува невероятното си приключение наречено US Open 2022 с дебютен трофей от Големия шлем и изкачване до номер едно в световната ранглиста, подобрявайки рекорда на Лейтън Хюит за най-млад състезател заемащ статута на първа ракета в класацията на АТP. Испанецът надигра в четири сета петия поставен в схемата Каспър Рууд и логично не сдържа сълзите в очите си след мечтания триумф, като по време на церемониалната си реч говори именно относно това и сподели със съжаление, че майка му и дядо му не са имали възможността да присъстват на финала:

"Преди всичко искам да отдам заслуженото на днешния ден, защото знам колко е специален за вас. Това да бъда номер едно и шампион от Големия шлем е нещото, за което мечтая от дете и работих наистина усърдно, за да го постигна. Наистина ми е трудно да говоря точно в този момент предвид всички емоции, които бушуват в мен, но това е целта, към която съм се стремил винаги.

Голяма заслуга за това да съм тук сега в този специален за мен момент, имат отборът ми и семейството ми и аз все пак съм едва 19-годишен, така че най-важните решения биват взимани от родителите ми. Майка ми и дядо ми не са тук и аз мисля много за тях. Факт е, че голяма част от роднините ми са тук, но също толкова ги и няма, защото не успяха да дойдат за финала и мислите ми бяха свързани с тях. Малко съм изморен, ха-ха, но винаги съм казвал, че не е време да чувствам умора, понеже във финал на "мейджър" или на който и да е турнир, ти трябва да дадеш всичко от себе си на корта, защото това е плодът на всичката усилена работа, която си положил." - сподели в първите си мигове като шампион Карлитос, който във финала на речта си направи обръщение с благодарности и към своите сънародници, които неспирно го подкрепяха в похода му към трофея от Откритото първенство на САЩ.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Алкарас: Мечтая от дете за този момент; трудно ми е да говоря предвид емоциите Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | интервю | карлос алкарас | следваща генерация | титла

Коментари





Следвайте ни в Facebook