Шампионът Чорич: Не бях готов за тази реч; мислех, че ще загубя в първи кръг

от в 14:56 на 22.08.2022
Мирела Николова

Борна Чорич бе преследван от контузии през последните години и се наложи да бъде извън игра в продължение на повече от една година, поради което през пролетта излезе извън първите 250 в света и едва ли някой е вярвал, че ще триумфира на тазгодишния Мастърс в Синсинати. През изминалата седмица обаче той изненада всички с играта си в Охайо и елиминира самия Рафаел Надал във втори кръг, след което на финала записа още една престижна победа над Стефанос Циципас, за да се превърне в най-нискоранкирания тенисист (№152), печелил титлата на Western & Southern Open. 

"Не бях готов за тази реч преди 5 дни. Мислех, че ще загубя в първия кръг", каза шампионът по време на церемонията по награждаването. "Благодарен съм на родителите ми, които не са тук, на сестра ми и на екипа ми. Беше наистина тежък период за нас. Ако не беше физиотерапевтът ми, нямаше да бъда на корта отново. Също така огромни благодарности и на треньора ми - работихме здраво и това се отплати. Не бях играл тук през последните две години и изпитвах тъга, гледайки турнира по телевизията с чаша вино, затова сега съм изключително щастлив да се завърна. Поздравления и за Стефанос - съжалявам, приятелю, обещавам да ти купя вечеря. Ти си невероятен играч и ти пожелавам всичко най-добро за остатъка от сезона."

"Нямам думи, честно казано. Усещането е невероятно. Както казах и преди, просто ще се насладя на този момент. Знаех, че мога да играя добре и тренирах усилено, но никога не съм смятал, че съм в състояние да играя тенис на толкова високо ниво. Винаги вярвам в себе си, но изглеждаше изключително малко вероятно да спечеля турнира, имайки предвид колко слабо играх миналата седмица. Не вярвах, че ще триумфирам тук", добави още 25-годишният хърватин на последвалата пресконференция. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Чорич: Не бях готов за тази реч; мислех, че ще загубя в първи кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | борна чорич | интервю | любопитно | синсинати | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook