Шампионът Кокинакис: Тренирам на тези кортове от дете; няма по-добро място за титла

от в 21:30 на 15.01.2022
Калоян Соколов

Танаси Кокинакис буквално трябваше да премине през деветте кръга на Ада, но най-после мъките на австралиеца приключиха и той може да се състезава отново на най-високо ниво. 25-годишният състезател проби на съвсем ранна възраст в елита на спорта и по всичко изглеждаше, че ще бъде един от лидерите на следващото поколение, само че травмите помрачиха бъдещите перспективи на Кокинакис и дори го накараха да мисли за евентуално отказване от тениса.

Все пак Танаси решава да си даде един последен шанс, завръщайки се на корта за началото на миналия сезон и се оказа, че жертвите напълно са си стрували, защото днес той грабна първата си титла в ATP Тура. Това се случи, след като местният любимец триумфира над Артур Риндеркнех в сблъсъка за трофея на надпреварата в Аделаида, като сподели как никога досега не е изпитвал подобен тип емоции в живота си:

Не бих избрал нито едно друго място, на което да спечеля първата си титла. Беше невероятно приключение и съм повече от благодарен на моето семейство, приятели и треньори. Те бяха до мен в моите най-тежки моменти, докато сега ме виждат с купата и не мога да бъда по-щастлив от това. Тренирам на тези кортове от 8-годишен, като приключвах училище и веднага идвах насам. Просто обожавам условията тук.

Щом видях последната топка на съперника ми да излиза в аут, то изпитах най-силните си емоции някога в живота. Израснах с мечтата да стигна до този момент, без да зная дали някога ще го изпитам и чувството е крайно удоволетворяващо. Изоставах почти през цялото време, но не спрях да се боря и показах страхотна игра в решаващите моменти - завършва щастливият шампион.

Източник: ATP Tour

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Кокинакис: Тренирам на тези кортове от дете; няма по-добро място за титла Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аделаида | интервюта | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook