Шампионът от Индиън Уелс е аут: Вдъхновеният Корда остави Нори без шансове

от в 05:58 на 17.01.2022
Калоян Соколов

Себастиан Корда нямаше особено леко начало на годината, след като се разболя от коронавирус и трябваше да пропусне подготвителните турнири, които предхождаха Oткритото първенство на САЩ. Американецът беше под строга карантина и успяваше да тренира само на стената в хотелската си стая, но изглежда това не му е попречило да бъде в топ форма за Аустрелиън Оупън и днес младокът поднесе една от изненадите на деня, разгромявайки Камерън Нори с 6:3 6:0 6:4.

Шампионът от Индиън Уелс не беше конкурентен нито за миг в хода на сблъсъка, което недвусмислено показва надмощието на Корда през днешния ден и той заслужено се класира за втория кръг на турнира, в който негов съперник ще бъде един измежду французите Корентен Муте и Лука Пуй.

Срещата започна отлично за непоставения играч, докато Нори пласираше ударите си твърде меко и неговият опонент веднага навлизаше в корта, за да завърши точката. Дефанзивната постройка на левичаря пък ставаше лесна плячка за мощната игра на американеца и той реализира ранен пробив, с чиято помощ постигна успех в откриващия сет.

Доминацията на Корда ставаше все по-сериозна с всяка изминала минута и това доведе до серия от осем поредни спечелени гейма в неговия актив, която го отведе до преднина от два сета и пробив, а световният номер 12 не показваше никакви признаци на събуждане и 21-годишният тенисист се поздрави с една от най-големите победи през своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от Индиън Уелс е аут: Вдъхновеният Корда остави Нори без шансове Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | камерън нори | Обзори | себастиан корда

Коментари





Следвайте ни в Facebook