Шампионът от Маракеш е първото препятствие за Григор Димитров на турнира в Женева

от в 17:26 на 22.05.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров взе "уайлд кард" в последния възможен момент за надпреварата в Женева, където зае позицията на поставен под номер четири и съответно щеше да стартира участието си от втория кръг на състезанието. Днес пък стана ясно, че най-добрият български тенисист ще изиграе първия си двубой в швейцарския град срещу един от играчите в най-добра форма по време на клей сезона, а именно Роберто Карбайес Баена.

Испанецът преди минути надигра своя сънародник Даниел Ринкон с 2:1 сета (6:4 4:6 6:0), като по този начин си осигури възможност да вземе реванш от Димитров за поражението, което първата ни ракета му нанесе в третия кръг на Ролан Гарос през 2020-та година, когато Карбайес Баена спечели едва четири гейма в откриващите два сета и впоследствие се отказа.

Световният номер 58 е известен с любовта си към играта на червена настилка и може да се похвали с две титли на ниво ATP 250, които са завоювани съответно в Кито и Маракеш. Важна подробност е, че триумфът в мароканската столица е от миналия месец, когато ибериецът за кратко направи и своя дебют в топ 50 на световната ранглиста.

Оттогава формата на непоставения играч по никакъв начин не е спаднала и през миналата седмица той дебютира в третия кръг на турнир от сериите "Мастърс", достигайки до тази фаза в Рим, а преди това отпадна във втория кръг на състезанието от същата категория в Мадрид, макар че имаше сет и пробив аванс в мача си с Александър Зверев.

Срещата между Григор Димитров и Роберто Карбайес Баена ще се изиграе в сряда, а евентуален успех на нашия сънародник ще му позволи за втори път в неговата кариера да се класира за четвъртфиналите в Женева, където възможните опции за опонент са Кристофър О'Конъл (световен номер 85), квалификанта Нино Сердарушич (световен номер 307) и седмия поставен Бернабе Сапата Мирайес (световен номер 37).

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът от Маракеш е първото препятствие за Григор Димитров на турнира в Женева Калоян Соколов
Теми:  
atp | Български тенис | григор димитров | женева | следващ съперник

Коментари





Следвайте ни в Facebook