Шампионът оцеля: Рууд надви Соуса в тричасов трилър и защити титлата си в Женева!

от в 19:21 на 21.05.2022
Мартин Петков

Представянето на Каспър Рууд се движи във възходяща линия напоследък, като първо достигна полуфиналите на Мастърса в Рим, а през тази седмица надгради на надпреварата в Женева, където е действащ шампион, достигайки финал. В опит да защити трофея си норвежецът срещна Жоао Соуса, като двамата влизат в сблъсъка с наглед изравнени възможности, предвид факта че не са загубили нито сет до момента.

Двубоят ни предостави равнопоставеност на силите на корта през по-голямата част от времето, като в моментите на начален удар финалистите се представяха доста убедително. В крайна сметка световният номер 8 беше по-добър в решаващите мигове, което несъмнено оказа своето влияние върху крайния резултат и шампионът защити титлата си след 3 часа и 3 минути на корта със 7:6(3) 4:6 7:6(1).

Норвежецът стартира ударно с ранен пробив, като поддържаше висока ефективност на начален удар и затвърди предимството си. Впоследствие силната игра на световния номер 7 му донесе три сетбола при сервис на съперника, ала Соуса не беше казал последната си дума и не просто ги отрази, а дори в идните минути върна брейка, за да възстанови паритета, с което станахме свидетели на тайбрек. В дългия гейм Рууд моментално наложи господството си, като записа серия от четири последователни точки, за триумфира в откриващия сет.

Началните минути на втората част ни предложиха доста колебания от страна на сервиращите, като наглед неочаквано шампионът се пречупи и португалецът поведе с пробив. Соуса преодоля на няколко пъти трудности в моментите на начален удар, като дори отрази брейкбол, което му вдъхна нужната увереност и той изравни резултата в отделните части.

Решителният сет се разви аналогично на втория, след като подавачите не съумяха да наложат своята доминация, от което отново по отличен начин се възползва световният номер 79, за да пробие и се чувстваше все по-близо до трофея. Рууд не се предаде, като демонстрира силната си воля и при сервис на португалеца за титлата възстанови равенството на корта, а впоследствие разполагаше с две шампионски точки, които не оползотвори, за да видим решителен тайбрек. Шампионът бе безпощаден срещу претендента в дългия гейм и не му остави никакви шансове, като защити трофея си в същинска битка на централния корт в Женева.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът оцеля: Рууд надви Соуса в тричасов трилър и защити титлата си в Женева! Мартин Петков
Теми:  
atp | женева | жоао соуса | каспър рууд | титла | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook