Шампионът Рубльов: Безкрайно уморен съм, не очаквах да спечеля мач в Дубай

от в 20:25 на 26.02.2022
Мирела Николова

Андрей Рубльов демонстрира впечатляваща форма през последните две седмици на турнирите в Марсилия и Дубай, където завоюва две поредни титли, намирайки се в серия от 9 поредни победи. Днес той завоюва десети АТР трофей, след като на финала в Дубай сломи съпротивата на тръгналия от квалификациите Иржи Весели, който по пътя си към заключителния етап постигна последователни победи над Роберто Баутиста Агут, Новак Джокович и Денис Шаповалов. 

По време на церемонията по награждаването руснакът изрази задоволство от представянето си, но и не забрави да отправи поздравления към опонента си. Той също така сподели колко силна умора изпитва заради натоварения си график през последните седмици, през които изигра общо 13 мача (включително тези на двойки в Марсилия, където триумфира заедно с Денис Молчанов), всеки от които завърши с победа за Рубльов.

"Чувствам се изключително щастлив, въпреки че съм безкрайно уморен. По всяко вероятност през следващите дни ще спя, няма да стана от леглото си", каза той в интервюто след победата. "От самото начало не очаквах, че ще спечеля дори един мач тук, тъй като в същия ден, в който пристигнах от Европа, трябваше да изляза на корта за откриващия си двубой. А сега стоя тук като шампион. Не знам как го направих. Днес имах доза късмет и съм доволен, че спечелих титлата, тъй като не очаквах това. Усещането е невероятно.

Мисля, че вероятно Иржи също е бил уморен, той имаше наистина трудни срещи в основната схема. Още от първия кръг той трябваше да се изправи срещу топ играчи - Чилич, Баутиста Агут, Джокович, Шаповалов. Повярвайте ми, когато победиш такива тенисисти, е почти невъзможно след това да се изправиш на краката си и да ходиш, а той дори можеше да играе по този начин. Поздравления за него. Наистина страхотна седмица", завърши Рубльов.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Рубльов: Безкрайно уморен съм, не очаквах да спечеля мач в Дубай Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | дубай | интервю | иржи весели | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook