Шампионът Рууд: Сега не пия алкохол, но ще наваксам подобаващо след края на кариерата

от в 00:41 на 25.07.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд в хода на вече отминалата седмица се завърна обратно на победния път, след като се представи близо до перфектното по време на клей надпреварата в Гщаад, където имаше за цел да защити титлата си от миналогодишното издание на турнира. Норвежецът през вчерашния ден в мача за отличието срещна намиращия се в серия от 12 поредни победи Матео Беретини, като световният номер 5 съумя да осъществи обрат от сет пасив, за да се поздрави с девети трофей в кариерата си, а броени минути по-късно по време на церемонията по награждаването шеговито сподели, че докато се състезава активно, няма време за празненства:

,,Добре, в момента нямам много време за празненства, но всеки път си казвам, че щом кариерата ми приключи, ще наваксам всичкото време, в което не съм пил алкохол. Вероятно ще е след нещо от сорта на 17-18 години, надявам се, ако кариерата ми все пак продължи толкова дълго." - се пошегува шампионът в швейцарския град.

,,Нека видим какво точно ще стане, но всъщност не пия твърде много алкохол, дори при факта, че имам приятелка, която ме подтиква да се насладя на виното тук и там. Започвам да усещам все по-голяма наслада от него, като бялото вино е добре за момента. Червеното е твърде силно." - разкри норвежецът по повод пиенето на алкохол.

,,Мисля, че Швейцария е държава с голяма история в тениса, особено с множество спечелени Шлемове и успехи на Роджър и Стан в последните 18-19 години. Така че това бива голяма мотивация за хора по целия свят, включително мен, как те идват от малка държава, нещо от типа на Норвегия. Всичко в Швейцария ми напомня от части за Норвегия, освен факта, че тук данъците са по-малки." - сподели Рууд в мнението си за страната простираща се в района на Алпите.

Източник: Sportskeeda


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът Рууд: Сега не пия алкохол, но ще наваксам подобаващо след края на кариерата Мартин Петков
Теми:  
atp | гщаад | каспър рууд | пресконференция

Коментари





Следвайте ни в Facebook