Шампионът се завърна със стил: Медведев върза "геврек" в първия си мач на US Open 2022

от в 20:37 на 29.08.2022
Мирела Николова

Даниил Медведев се превърна в кошмара за Новак Джокович на миналогодишния US Open, след като го спря на финалната права по пътя му към мечтания Календарен шлем и вдигна дебютния си "мейджър" трофей в кариерата. През този сезон руснакът е изправен пред трудната задача да защити спечелените 2000 точки, като, в случай че не успее да достигне до финалния сблъсък, то той ще загуби лидерската си позиция в световната ранглиста.

Днес руснакът постигна осми пореден успех в Ню Йорк, след като се справи със съпротивата на световния №111 Стефан Козлов в последователни сетове. Световният №1 допусна известни спадове в представянето си в хода на срещата, довели до пробиви в първата и втората част, но бързо след това той възвръщаше ритъма в играта си и успя безпроблемно да затвори двубоя в своя полза за крайното 6:2 6:4 6:0. По този начин той си резервира място във втория кръг, където му предстои да се изправи срещу Артур Риндеркнех или Куентин Алис.

Медведев се нуждаеше от известно време, за да навлезе в мача, и в откриващите минути ставахме свидетели на изобилие нетипични за него пропуски. Той успя да се възползва от нервното начало за опонента си и първи поведе с пробив, но слаб сервис гейм незабавно му отне предимството. Съвсем скоро руснакът направи необходимите подобрения в играта си, изразяващи се най-вече в намаляването на неточностите, което бързо му осигури отчетливо предимство на корта и му помогна да осъществи нови два брейка, за да получи аванс в общия резултат.

От своя страна, Козлов продължи с вдъхновеното си представяне и във втората част, което го изведе до два шанса за пробив още в първия възможен момент. Те обаче бяха светкавично отразени от Медведев със солидни сервиси и така паритетът бе опазен до 3:3. Тогава историята от предходния сет се повтори, тъй като след няколко отлично проведени разигравания от основната линия топ поставеният реализира пробив, последван от моментален рибрейк, предизвикан от серия грешки на фаворита. Това обаче по никакъв начин не го притесни и той отговори с още един брейк на нула, който този път бе решаващ за изхода на частта.

Третият сет се разви напълно еднопосочно, тъй като, вече намерил ритъма в играта си, световният №1 доминираше от всяка зона на корта и бе безпогрешен както от основната линия, така и в близост до филето. Той често успяваше да парира атаките на налитащия към мрежата американец с неспасяеми минаващи удари, което в комбинация със стабилното му представяне остави Козлов без шансове да спечели дори един гейм в сета.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът се завърна със стил: Медведев върза "геврек" в първия си мач на US Open 2022 Мирела Николова
Теми:  
atp | us open | us open 2022 | даниил медведев | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook