Шампионът си е шампион: Джокович спечели Уимбълдън за четвърти път

от в 18:26 на 15.07.2018
Георги Христов

Новак Джокович заслужи своята 13-та титла от Големия шлем и първа след 2016 година. Сърбинът триумфира за четвърти път на Уимбълдън след убедителен успех с 6:2, 6:2, 7:6 над Кевин Андерсън. За бившия номер 1 това е първи трофей изобщо през настоящия сезон.

С настоящия успех Ноле се завръща в топ 10 на световната ранглиста, а Андерсън също ще намери място сред първите пет. За двуметровия гигант това е втори загубен финал в Големия шлем след US Open през миналата година срещу Рафаел Надал.

Джокович започна мача с пробив още в първия гейм на мача и разгроми съперника си с 6:2 за само 29 минути игра. Веднага след това Андерсън поиска намеса на физиотерапевт заради болка в десния лакът.

След почивката нищо не се промени. Джокович проби отново в първия и петия гейм, затваряйки с идентичното 6:2.

В третия сет Андерсън имаше отличен шанс за пробив при 4:3 в своя полза, но не го реализира и резултатът бе изравнен - 4:4. След това той достигна до два поредни сетбола при 5:4, но Джокович ги спаси със смела игра. При 6:5 за Андерсън той не реализира още три сетбола и се стигна до тайбрек. В него Джокович нямаше никакви проблеми и затвори с 3:0 сета.

Това е общо трета победа за Новак над Андерсън на Уимбълдън и шеста в седем мачове помежду им. Така Джокера вече има 69 титли в професионалната си кариера и е седми във вечната класация по този показател след Джими Конърс, Роджър Федерер, Иван Лендъл, Рафаел Надал, Джон МакЕнроу и Род Лейвър.

СНИМКИ ОТ ФИНАЛА!

Тенисистите с най-много титли от Големия шлем:

Роджър Федерер - 20
Рафаел Надал - 17
Пийт Сампрас - 14
Новак Джокович - 13
Рой Емерсън - 12


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шампионът си е шампион: Джокович спечели Уимбълдън за четвърти път Георги Христов
Теми:  
голям шлем | кевин андерсън | новак джокович | тенис | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook