Шансовете за трета титла са живи: Квитова с нов категоричен успех на Уимбълдън

от в 15:18 на 30.06.2022
Владислав Риждов

Петра Квитова се намираше далеч от обичайното си ниво през последните месеци и единственият турнир, в който успя да запише повече от две победи, бе Мастърсът в Маями. Това обаче се промени с началото на сезона на трева, настилка, която неведнъж е носила радостни моменти на чехкинята. Така се случи и на турнира в Ийстбърн, където световната номер 26 вдигна титла №29 в своята кариера, а впоследствие пренесе добрата си игра и върху "свещената трева" на Уимбълдън, откривайки участието си с победа. Днес бившата втора ракета на света пък изнесе още по-категорична продукция и надигра Ана Богдан с крайното 6:1 7:6(5), за да оформи сблъсък с Паула Бадоса.

Срещата стартира по повече от перфектен начин за двукратната шампионка в All England Club. Квитова демонстрираше високо равнище за тенис, което така и не успя да бъде поставено под въпрос от румънката, докато печелившите удари от ракетата на бившата номер 2 се множаха с бързи темпове. Тя загуби едва три точки в първите три гейма, повеждайки с 3:0, а до края нито за момент не направи крачка назад, оформяйки си разгромния успех в откриващата част.

Ситуацията остана непроменена и във втория сет, когато отново световната номер 26 сякаш бе единствената състезателка на корта. Квитова се придвижваше с лекота към убедителна победа, след като си гарантира преднина от два пробива. В един момент обаче настъпи необясним спад в половината на чехкинята и това доведе до изравняване на резултата от страна на Богдан. Румънката дори изглеждаше способна да направи пълен обрат, но в крайна сметка всичко се реши с тайбрек. В него двете се движеха точка за точка до 5:5, когато фаворитката взе превес в решителните разигравания, и се поздрави със своя седми пореден успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шансовете за трета титла са живи: Квитова с нов категоричен успех на Уимбълдън Владислав Риждов
Теми:  
ана богдан | обзор | петра квитова | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook