Шаповалов е първият полуфиналист в Дубай след успех над Шарди

от в 15:30 на 18.03.2021
Тея Кръстева

Световният номер 12 Денис Шаповалов записа успех над Жереми Шарди със 7:5 6:4 в четвъртфинален сблъсък на турнира от категория ATP 500, провеждащ се в Дубай. Шаповалов бе по-безкомпромисният играч, нанизвайки 10 аса и 26 уинъра и губейки единствено 6 точки на свой сервис.

Откриващият сет бе абсолютно равностоен, като и двамата тенисисти не срещаха особени трудности при своите подавания. Едниствената възможност за пробив в първата част се откри пред Шаповалов в 11-тия гейм, а канадецът се възползва успешно от нея, за да поведе с 6:5 и да сервира за спечелване на сета. Световният №12 не срещна затруднисти с тази задача и затваряйки сервис гейма си на 0, Денис прибра откриващия сет в своя актив.

Втората част протече по аналогичен начин - една-единствена възможност за пробив и един-единствен реализиран брейк, който този път обаче постъпи в 9-тия сервис гейм на французина. Шарди оказа съпротива, но при 5:4 Шаповалов не допусна изненада и спечели подаването си, реализирайки 3-тия мач бол, с което си осигури полуфинален сблъсък срещу победителя от двубоя Кей Нишикори - Лойд Харис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов е първият полуфиналист в Дубай след успех над Шарди Тея Кръстева
Теми:  
денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook