Шаповалов изнесе феноменален двубой и Канада е само на победа от титлата в ATP Cup!

от в 10:05 на 09.01.2022
Калоян Соколов

Отборите на Канада и Испания излязоха един срещу друг във финалния сблъсък на ATP Cup, а шоуто беше открито със съревнование между вторите ракети на страните. В него Денис Шаповалов показа едно от най-силните индивидуални представяния до момента в турнира и не остави никакви шансове на Пабло Кареньо Буста, надигравайки го с крайното 6:4 6:3.

Така сега всичко остава в ръцете на Феликс Оже-Алиасим, който би могъл да донесе триумф на канадците, ако надвие непобедения досега Роберто Баутиста Агут. Триумф на испанеца пък би означавал пълен паритет между тимовете и шампионът би бил определен от решителен мач на двойки.

Срещата започна с маратонски гейм, в който испанецът имаше цели пет шанса за пробив, но Шаповалов запази присъствие на духа и спечели дебютното си подаване в мача. Веднага след това Буста беше поставен в сходна ситуация, ала също демонстрира впечатляваща устойчивост и стигна до паритет в резултата. Последваха сравнително спокойни минути за сервиращите, макар че канадецът определено имаше по-сериозни затруднения на начален удар, тъй като често поемаше неоправдано големи рискове и допускаше наглед леки грешки.

Ибериецът пък се стараеше да удължава максимално разиграванията, въпреки че до голям степен беше лишен от този шанс, имайки предвид невероятно дръзката игра на съперника си, който определяше темпото на срещата във всеки един момент. Стигна се до 4:4, когато младокът просто спря да греши и всеки един негов удар се превръщаше в директен уинър. В тези минути Буста просто се беше превърнал в един обикновен зрител, а световният номер 14 извоюва седем от следващите осем точки в сблъсъка, за да си заслужи успеха в откриващата част.

Подемът на Шаповалов продължи с пълни сили във втория сет, където той нанасяше завършващи удари от всяка една точка на корта и не даваше никакво време за реакция на опитния си опонент. Всичко това му помогна да реализира нов брейк и изглеждаше, че доиграването на двубоя до голяма степен се превръща в обикновена формалност, но коравият испанец нямаше намерение да се предава и отвърна със светкавичен рибрейк. Тогава обаче видяхме свеобразно повторение на сценария от отминалата част, защото представителят на Канада отново влезе в режим на безгрешност и сложи точка на спора, след като пласира феноменален лоб върху линията от наглед невъзможна позиция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов изнесе феноменален двубой и Канада е само на победа от титлата в ATP Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | денис шаповалов | Испания | канада | Обзори | пабло кареньо буста | роберто баутиста агут | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook