Шаповалов: Медведев, Циципас и Зверев не са по-добри от мен

от в 21:09 на 29.10.2021
Калоян Соколов

Денис Шаповалов определено е сред най-талантливите играчи на следващото поколение, но проблемите му с постоянството са пословични. Всички очакваха кaнадецът най-после да разгърне потенциала си, след като достигна до полуфиналите на Уимбълдън през този сезон и влезе в световния топ 10. Оттам нататък обаче годината е пълен кошмар за младока, който не е преминавал отвъд третия кръг на нито един от турнирите, които се проведоха след края на третата надпревара от Шлема.

През вчерашния ден пък Шаповалов бе запитан в своята пресконференция дали смята, че Александър Зверев, Стефанос Циципас и Даниил Медведев са поели лидерството сред тенисистите от следващата генерация, а световният номер 13 изрази несъгласието си по следния начин:

"Не съм съгласен с подобно твърдение. Смятам, че всеки има своя собствен път. Не забравяйте, че бях полуфиналист на Уинбълдън, което е страхотно постижение и голяма стъпка в правилната посока. Може би те имат по-постоянни резултати от мен, но не смятам, че играят по-добре от мен. Може да погледнете статистиката от прякото ни съперничество с тях, където силите също са доста изравнени. В дадена година те ще се представят по-силно от мен, а аз ще имам предимство през друга. Така виждам нещата - завърши 22-годишният играч.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов: Медведев, Циципас и Зверев не са по-добри от мен Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | интервюта | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook