Шаповалов с впечатляващ обрат на старта в Санкт Петербург

от в 16:52 на 27.10.2021
Диана Андреева

Денис Шаповалов има своите възходи и падения през сезон 2021 и именно липсата на постоянство в играта на канадеца е причината неговите шансове за класиране на Nitto ATP Finals 2021 да са нищожни. За разлика от повечето останали състезатели от елита на мъжкия тенис, световният номер 13 избра през настоящата седмица да се включи в турнира в Санкт Петербург, вместо в този във Виена. Шаповалов днес откри кампанията си в руския град, като на старта той изкова обрат над ветерана Пабло Андухар - 2:6 6:3 6:0. 

Двубоят стартира по изключително позитивен начин за Андухар, който отрано пое контрола в разиграванията и благодарение на отличните си отигрвания затрудняваше опонента си, предизвиквайки редица пропуски от неговата ракета. Тази тактика даваше резултат в началните минути на срещата, когато испанецът успя да реализира пробив още в дебютното противниково подаване, след което поддържаше аванса си до 4:2. 

Същевременно непредизвиканите грешки на Шаповалов зачестиха и за съперника му бе достатъчно само да вкарва топката в игра, за да дочака неточност от другата страна на мрежата. По този начин се стигна до нов брейк, записани на сметката на световния номер 92, и той поведе в общия резултат. 

Шаповалов съумя да стабилизира представянето си в началото на втората част и дори достигна до брейк за 3:1. Световният номер 13 не отпускаше никакви лесни точки, а това му помогна да не загуби преднината си до самия край. Така след повече от 40 минути игра Денис изпрати втория сет на сметката си и така възвърна паритета в отделните части. 

Третият решителен сет се разви праволинейно, като Шаповалов пренесе инерцията си от края на предходната част и не оставяше никакви шансове на Андухар. От своя страна, испанецът допускаше грешка след грешка и изглеждаше напълно изтощен, което бе причината и за това да не запише нито един гейм на своята сметка в сета, изпращайки полуфиналиста на Уимбълдън в следващата фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов с впечатляващ обрат на старта в Санкт Петербург Диана Андреева
Теми:  
денис шаповалов | пабло андухар | тенис турнир в санкт петербург

Коментари





Следвайте ни в Facebook