Шаповалов сломи Хачанов в 5 сетова битка и се класира за дебютен полуфинал в Шлема!

от в 18:01 на 07.07.2021
Калоян Соколов

Денис Шаповалов трябваше да изстрада мястото си на дебютен полуфинал от Шлема през своята кариера, преодолявайки драматично съпротивата на Карен Хачанов с 6:4 3:6 5:7 6:1 6:4. Така младокът ще играе за влизане във финала срещу лидера в ранглистата Новак Джокович, когото не е побеждавал никога досега в предишните им сблъсъци.

Още от самото начало темпото беше изключително високо и уинърите от двете страни на мрежата не стихваха. Руснакът все пак показваше по-добър ритъм от основната линия и заслужено достигна до три поредни брейкбола, но сервисът на Шаповалов заработи отлично и впоследствие канадецът на свой ред имаше шанс да пробие, като сграбчи възможността и скоро първата част отиде на неговата сметка.

Хачанов реагира мигновено, доминирайки напълно в началото на втория сет, където на бърза ръка поведе с 4:0. Световният номер 12 се опита да върне интригата и взе следващото подаване на опонента си, само че по-нискоранкираният състезател не позволи изненади и изравни общия резултат.

Третата част се развиваше под контрола на сервиращите, ала агресивните ретури на канадеца го поставиха в отлична позиция да поведе в отделните части, но Хачанов показа нерви от стомана и се измъкна от трудната ситуация, а след това просто не можеше да сбърка топка, което му помогна да се откъсне напред с 2:1 сета.

Шаповалов нямаше никакви намерения да пада духом и засипа противника си със завършващи удари. В тези минути поставеният под номер 25 можеше единствено да се надява подемът на Шапо да отмине, ала такива индикации изцяло липсваха и канадецът затвори четвъртата част със серия от пет поредни гейма.

По-младият от двамата играчи изглеждаше далеч по-настоятелен в решителния сет, като постоянно имаше възможност да отмъкне подаването на Хачанов и в крайна сметка го стори от седмия си опит, за да си осигури шанс да сервира за победата. Световният номер 12 пък не показа никакво нервно напрежение след почивката и заслужено се класира за финалната четворка на Уимбълдън.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов сломи Хачанов в 5 сетова битка и се класира за дебютен полуфинал в Шлема! Калоян Соколов
Теми:  
atp | денис шаповалов | карен хачанов | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook