Шаповалов спечели канадското дерби с Алиасим и ще спори за втора поредна титла в Стокхолм!

от в 23:49 на 12.11.2021
Мирела Николова

Втората половина от сезон 2021 далеч не вървеше по план за 22-годишния Денис Шаповалов, който традиционно отпадаше в ранните етапи на турнирите след Уимбълдън. През настоящата седмица обаче играта му претърпява истински ренесанс и канадецът вече е финалист на АТР 250 надпреварата в Стокхолм след победа в полуфиналите над своя сънародник Феликс Оже-Алиасим в последователни сетове - 6:4 7:5, като по този начин си гарантира място във финалния двубой, като в събота му предстои да се изправи срещу Томи Пол в сблъсък, който ще реши съдбата на титлата в шведската столица.

Още от дебютните минути на срещата началният удар на Алиасим му създаваше главоболия и младокът изостана с ранен пробив. Шаповалов стоеше здраво стъпил на основната линия и не отстъпваше назад, като също така принуждаваше опонента си да допуска пропуски, които, в съчетание с ниския му процент на вкаран първи сервис, доведоха до втори брейк в актива на Денис за 5:2. Последваха силни минути за Оже-Алиасим, който успя да навакса единия пробив пасив, след което имаше две възможности за връщане и на втория, с което щеше да достигне до пълен паритет, но именно в този момент сервисът на 22-годишния канадец се притече на помощ, за да може Шаповалов да поведе в отделните части.

Запазил устрема си от предходния сет, Алиасим продължи да играе солидно от дъното на корта, посрещайки агресивно подаването на противника си, което се оказа печелившата стратегия, и този път световният №11 бе първият, който се подаде напред в резултата. Той обаче не съумя да съхрани за дълго преднината си и незабавно пробивът бе върнат. Мачът продължи равностойно, но в последния възможен момент сервисът на Феликс се пропука и Шаповалов осъществи решителен брейк, който го класира на финала.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шаповалов спечели канадското дерби с Алиасим и ще спори за втора поредна титла в Стокхолм! Мирела Николова
Теми:  
atp | денис шаповалов | Обзори | стокхолм | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook