Шарапова обмисляла отказване през 2019

от в 23:51 на 18.09.2018
Георги Христов

Бившият руски тенисист Андрей Чесноков изрази предположение, че през следващия сезон Мария Шарапова може да прекрати кариерата си.

Чесноков, който е достигал до полуфиналите на "Ролан Гарос" през 1989 година и има две "Мастърс" титли, обясни че подобни сигнали е дал лично агентът на Маша - Макс Айзенбъд.

"Чух, че агентът на Маша Макс Айзенбъд нееднозначно е намекнал, че Шарапова ще се откаже през следващия сезон.

"Това е причината тя да пропусне остатъка от настоящата година. Според мен това значи, че тя има здравословни проблеми. Знаем за болките в рамото.

"Дисквалификацията й за година и половина определено оказа влияние на представянето й. Много тенисисти са се отказвали в подобна ситуация. Резултатите й сега са далеч от най-добрите й постижения. Да, тя достигна четвъртфиналите на "Ролан Гарос", но беше разгромена от Гарбине Мугуруса," коментира Чесноков.

Според Чесноков Мария вече мисли за семейство. "Всяка тенисистка търси подходящия момент да създаде семейство. Спомнете си за Виктория Азаренка. Когато тя забременя, беше на върха и след това не й беше лесно да се завърне. Но съществува и примерът със Серина, която след раждане достигна до финал в Големия шлем. Това е изумителен резултат. А тя е и на 36!"


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шарапова обмисляла отказване през 2019 Георги Христов
Теми:  
андрей чесноков | макс айзенбъд | мария шарапова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook