Схемата в Гщаад: Шаповалов оглавява схемата; още трима от топ 20 го допълват

от в 16:01 на 17.07.2021
Калоян Соколов

 


Надпреварата в Гщаад е с известна с това, че Роджър Федерер прави професионалния си дебют именно на нея, но тази година датите в календара не са най-благоприятните за швейцарския град, защото турнирът трябва да се проведе непосредствено преди Олимпиадата. Все пак схемата е запълнена от някои наистина сериозни състезатели, като водач в нея е световният номер 10 Денис Шаповалов.

Полуфиналистът от Уимбълдън стартира участието си директно от втория кръг, където ще има наглед лесна задача срещу участващия с "уайлд кард" Йохан Никлес или тенисист преминал през квалификациите. Първият поставен на пътя на младока пък ще е ветеранът Фелисиано Лопес, докато на полуфиналите вероятно трябва да бъде готов за тежка битка с един измежду Каспър Рууд и Беноа Пер.

Долната половина е предвождана от Роберто Баутиста Агут, чиято форма не е никак убедителна през последните седмици и навярно испанецът ще бъде тестван още на старта от талантливия Доминик Щефан Щрикер. В тази четвъртина място намери и клей специалиста Ласло Джере, а потокът се допълва от намиращите се във великолепна серия Кристиан Гарин и Федерико Делбонис.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Гщаад: Шаповалов оглавява схемата; още трима от топ 20 го допълват Калоян Соколов
Теми:  
гщаад | денис шаповалов | жребий | каспър рууд | кристиан гарин | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook