Схемата в Мадрид: Джокович, Надал и Алкарас в една половина; Мъри - Тийм още на старта

от в 20:00 на 29.04.2022
Мирела Николова

Надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Мадрид ежегодно събира на едно място елита на световния тенис, като този сезон също не прави изключение. Само два дни остават до началото на тазгодишното издание на турнира, в което участие ще вземат 8 представители на челната десетка, а сега нека разгледаме в детайли какво отреди изтегленият днес жребий, който пласира трима от големите фаворити за титлата - Новак Джокович, Рафаел Надал и Карлос Алкарас, в една и съща половина.

Световният №1 ще открие кампанията си директно от втория кръг, където го очаква наглед преодолимо препятствие в лицето на Гаел Монфис, имайки предвид липсата на игрова практика на французина през последните седмици и баланса от 17:0 в полза на Ноле в преките им мачове дотук. При евентуален успех сърбинът ще се изправи срещу някого измежду поставения под №14 Денис Шаповалов, Анди Мъри и Доминик Тийм, като последните двама ще оформят среща помежду си още на старта. Ако успее да достигне до четвъртфиналите, то по всяка вероятност първият в света ще срещне петия поставен Каспър Рууд или Хуберт Хуркач.

Втората четвъртина на схемата е не по-малко вълнуваща, тъй като там фигурират имената на завръщащия се от контузия Рафаел Надал и младата звезда на испанския тенис Карлос Алкарас, които могат да се срещнат в битка за място на полуфиналите. За да достигне дотам обаче, Рафа ще трябва да сломи съпротивата на Миомир Кецманович или Александър Бублик в откриващия си мач, след което вероятно ще го очаква друг испанец в лицето на Пабло Кареньо Буста, срещу когото няма загубен двубой досега. От своя страна пък, Алкарас също ще стартира от втория кръг, където ще се изправи срещу Фабио Фонини или Николоз Басилашвили, а впоследствие ще трябва да премери сили с Камерън Нори, Джон Иснър или Филип Краинович.

Световният №4 Стефанос Циципас пък е водач в третата четвъртина, като му предстои да започне участието си срещу Карен Хачанов или участващия с "уайлд кард" Лука Пуй. В третия кръг пък има вероятност гъркът да срещне нашия Григор Димитров, който в предходния етап ще трябва да надделее над Диего Шварцман. В тази част на схемата е и намиращият се в отлична форма Андрей Рубльов, който изтегли наглед благоприятен жребий и ще открие кампанията си с мач срещу Лоренцо Сонего или Джак Дрейпър. Най-близопоставеният състезател до руснака е Тейлър Фриц, който изглежда като най-вероятен негов опонент на осминафиналите.

Най-долната част се предвожда от миналогодишния шампион Александър Зверев, който ще стартира защитата на трофея си срещу победителя от мача между Марин Чилич и Алберт Рамос Виньолас, а при победа може да срещне Райли Опелка или показващия страхотна игра тази седмица Себастиан Корда. В битка за място на полуфиналите световния №3 го очаква сблъсък с осмия поставен Феликс Оже-Алиасим или Яник Синер, които навярно ще се изправят в пряк двубой помежду си в осминафиналната фаза.

Пълната схема за надпреварата в Мадрид можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Мадрид: Джокович, Надал и Алкарас в една половина; Мъри - Тийм още на старта Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | андрей рубльов | григор димитров | жребий | карлос алкарас | мадрид | новак джокович | рафаел надал | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook