Схемата в Маями: Швьонтек и Рибакина в една 1/4; Радукану срещу друга шампионка от Шлема

от в 05:56 на 20.03.2023
Мартин Петков

Ежегодно "Слънчевият Дубъл" се превръща в един от най-запомнящите се моменти на всеки сезон, като макар и през вчерашния ден да беше сложен край на турнира в Индиън Уелс, където Елена Рибакина успя да се поздрави с титлата, то в хода на настоящата седмица предстои да бъде даден стартът на WTA 1000 надпреварата в Маями. С оглед на делящите ни по-малко от 48 часа до старта на битките на корта във Флорида, то жребият за състезанието вече беше изтеглен и сега предстои да разгледаме пътя към отличието на част от фаворитките за спечелването на трофея в Маями.

Схемата се оглавява от действащата шампионка Ига Швьонтек, която ще стартира директно от втори кръг с двубой срещу Катерина Синякова или Клеър Лиу, която полякинята надви в Индиън Уелс. При успех световната №1 най-вероятно ще се изправи срещу поставената под №25 Мартина Тревизан. В същата осмина жребият постави още Беатрис Хадад Мая и бившата шампионка от Шлема - Йелена Остапенко, която ще опита да се завърне обратно на победния път и среща между нея и Ига не е изключена. Отсрещната част на схемата в тази четвърт бива оглавявана от Дария Касаткина, но безспорно най-голямо внимание привлича името на Елена Рибакина, която ще трябва да се справи с рускинята, Петра Мартич и Паула Бадоса, за да оформи зрелищен четвъртфинал срещу Швьонтек.

Джесика Пегула пък предвожда втората четвърт, като ще открие турнира си с мач от втори кръг срещу квалификантка или 17-годишната Линда Фрухвиртова, след което я очаква евентуален сблъсък със сънародничката ѝ и 30-а поставена Даниел Колинс. На осминафиналите пък за американката предстои потенциална среща с една от полуфиналистките на Аустрелиън Оупън - Магда Линет и Виктория Азаренка, втората от които е носителка на три титли от турнира и именно тя елиминира световната номер три в Мелбърн. В тази част от схемата попаднаха още Людмила Самсонова, Анастасия Потапова, Марта Костюк и нейната добра приятелка 19-годишната местна любимка Кори Гоф, като навярно една от изброените ще бъде опонентка на Пегула в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е Онс Жабер, която ще открие участието си срещу квалификантка или Марина Заневска, а победителката от сблъсъка помежду им навярно ще срещне 26-ата поставена Шуай Жанг. Изпитанието за американката във фазата на топ 16 според предварителните прогнози ще бъде Петра Квитова или Дона Векич, като за място на полуфиналите световната номер 5 ще трябва да се справи още със съпротивата на Мария Сакари, Белинда Бенчич, София Кенин, Ема Радукану и Бианка Андрееску, последните две от които оформят зрелищен сблъсък на бившите шампионки от US Open в първия кръг на турнира.

Водач в най-долната част на схемата е шампионката от Откритото първенство на Австралия - Арина Сабаленка, която ще стартира директно от втория етап срещу една от домакинските представителки Слоун Стивънс и Шелби Роджърс, а впоследствие е възможно да премери сили с непредвидимата Мари Бузкова. В осминафиналите беларуската по всяка вероятност ще срещне шампионката от Дубай - Барбора Крейчикова, която ѝ нанесе една от двете загуба до момента през сезона, дошла именно в емирството, но за сметка на това световната номер две взе своя реванш в Индиън Уелс. Класиране за най-добрите осем в надпреварата ще донесе мач на Сабаленка навярно срещу някоя измежду носителката от титлата от WTA Финалите - Каролин Гарсия, както и Вероника Кудерметова и бившата първа ракета на планетата Каролина Плишкова.

Ето тук можете да разгледате пълния жребий за надпреварата в Маями:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Маями: Швьонтек и Рибакина в една 1/4; Радукану срещу друга шампионка от Шлема Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | Арина Сабаленка | бианка андрееску | джесика пегула | елена рибакина | ема радукану | жребий | ига швьонтек | мария сакари | маями | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook