Схемата в Мелбърн при дамите: Осака и Халеп се завръщат в игра

от в 13:42 на 02.01.2022
Владислав Риждов

Тенис сезонът при мъжете вече започна с отборната надпревара ATP Cup, а от понеделник ще станем свидетели и на първите женски турнири за новата година. В първата седмица от 2022-ра част от елита на женския тенис се отправя към Мелбърн, където паралелно ще се проведат две надпревари от категория 250. В едната от тях в игра ще видим двете бивши номер 1 - Наоми Осака и Симона Халеп, които ще дадат старт на новите си кампании, след като поради различни причини пропуснаха края на изминалия сезон. Жребият за турнира е вече ясен, а ето и какво точно отреди той:

Първото изпитани за топ поставената Наоми Осака ще бъде опитната французойка Ализе Корне. При евентуална победа в откриващия си двубой Осака ще се изправи срещу една измежду Петра Партич и Маряна Заневска във втория кръг. В долната част на схемата пък намираме Симона Халеп, която ще открие сезона си срещу състезателка от квалификациите. На осминафиналите румънката може да срещне сънародничката си Елена Габриела-Русе, но само ако световната №85 се справи със съпротивата на Арина Родионова.

В жребия личат още имената на направилите добро впечатление през миналия сезон Вероника Кудерметова и Камила Джорджи, както и златната медалистка от Токио на двойки - Катерина Синиакова. Турнирът започва на 4 януари, а пълният жребий можете да видите тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Схемата в Мелбърн при дамите: Осака и Халеп се завръщат в игра Владислав Риждов
Теми:  
wta | wta melbourne | жребий | мелбърн1 | наоми осака | симона халеп

Коментари





Следвайте ни в Facebook