Шиникова напусна турнира в Лисабон след драматична загуба от туркиня

от в 17:19 на 29.09.2021
Георги Евстатиев

Изабелла Шиникова напусна надпреварата от сериите на ITF в Португалия след драматично поражение от Берфу Дженгиз с 6:3 3:6 6:7. Срещата беше изключително равностойна, като само по-здравите нерви помогнаха на туркинята да излезе победител. Това е втори мач за българката в турнира, след като вчера надигра Никол Хуерго с 7:6 6:2.

Първият сет предложи качествен тенис, като разиграванията от основната линия доминираха. Единственото, което раздели двете, беше големият брой двойни грешки на Дженгиз. Шиникова успя да се възползва и спечели частта, като само един пробив раздели състезателките.

Във втория сет ролите се обърнаха. Намиращата се на 359-о място в световната ранглиста туркиня подобри значително представянето си, осъществи два пробива и след това не остави шансове на българката да я догони в резултата и с това се стигна до трети решителен сет.

В третата част двете тенисистки предложиха всичко, на което са способни. Никоя не искаше да се откаже и след серия от пробиви тайбрек трябваше да реши изхода на срещата. В него представителката на Турция изкова убедителна преднина от 5-1, не позволи да бъде застигната и след 7-2 точки се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова напусна турнира в Лисабон след драматична загуба от туркиня Георги Евстатиев
Теми:  
изабелла шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook