Шиникова с поредна победа на турнира на Типсаревич

от в 09:17 на 23.07.2020
Димитър Беловски

Изабелла Шиникова продължава с победите на демонстративния турнир в Белград, който се провежда в академията на Янко Типсаревич.

Шиникова се наложи над Ивана Йорович в един много оспорван и качествен двубой с 6:4, 4:6, 7:6(4) за 2 часа и 34 минути игра.

Българката успя да реализира пробив още в самото начало на срещата при 2:1, което ѝ бе достатъчно, за да затвори сета при 6:4.

Вторият сет започна с размяна на геймове, докато Йорович не проби при 5:3. Българката не се отказа и направи рибрейк за 5:4. Йорович в следващия гейм обаче спечели три поредни точки за 0:40. Българката успя да спаси един сетбол, но при втория сръбкинята спечели сета и вкара мача в трети решителен сет.

Третият сет също бе оспорван. Шиникова проби при 4:3, но Йорович направи рибрейк и изравни резултата. Впоследствие мачът трябваше да се реши от тайбрек, където българката се представи отлично и се наложи след 7:4 точки.

Малко по-рано през вчерашния ден Ани Вангелова загуби двубоя си срещу друга сръбкиня – Барбара Бонич. Българката игра добре, но късметът не бе на нейна страна и отстъпи след 6:7(3), 6:7(1).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шиникова с поредна победа на турнира на Типсаревич Димитър Беловски
Теми:  
демонстративни турнири | изабелла шиникова | янко типсаревич

Коментари





Следвайте ни в Facebook