Шок в Барселона: Тийм не даде и сет на Надал (видео)

от в 19:34 на 27.04.2019
Георги Христов

Доминик Тийм достигна до финала на АТР 500 турнира в Барселона. Той надигра 11-кратния шампион Рафаел Надал с 6:4, 6:4. Така испанецът остава без титла на клей през 2019 година, след като по-рано този месец отстъпи в полуфиналите на АТР Мастърс 1000 в Монте Карло срещу Фабио Фонини.

От своя страна Тийм ще играе с Данил Медведев в спор за трофея в неделя. "Винаги съм много горд, когато го победя, защото той е най-добрият играч на клей в историята. Винаги са специални тези успехи. Имах повече късмет днес и спечелих," заяви победителят.

Драмата в днешния двубой бе запазена за самия край. Тогава Тийм сервираше за мача, но изостана с 0:40. Той обаче показа железен характер и уверено постигна обрат, за да приключи всичко в 20-ия гейм от битката.

Играчите с най-много победи срещу Надал на клей:

Новак Джокович - 7
Доминик Тийм - 4
Гастон Гаудио - 3
Фабио Фонини - 3

С поражението си Надал не успя да защити точките си от миналия сезон и Новак Джокович увеличава преднината си на върха в подреждането на АТР.  Също така Надал започва май месец без титла за първи път от 2004 година.

Това е четвърта победа на Тийм срещу Краля на клея. Общо в съперничеството между двамата Надал продължава да води с 8:4. Освен всичко австриецът има победа на червени кортове срещу Надал в четвърти последователен сезон. Единствено Новак Джокович е надигравал Рафа Надал четири пъти на клей в този период.

Дотук Тийм води с 1:0 в преките срещи с Медведев. Единственият им мач бе през 2018 година в Санкт Петербург в зала. Тогава Доминатора спечели с 6:2, 3:6, 7:6.

Неделният финал започва от 17,00 часа българско време.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шок в Барселона: Тийм не даде и сет на Надал (видео) Георги Христов
Теми:  
барселона | доминик тийм | рафаел надал | рафаел надал - доминик тийм | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook