"Щастлив губещ" спаси 7 мачбола и изхвърли Мъри още на старта в Париж след зрелище!

от в 21:51 на 01.11.2021
Мирела Николова

Анди Мъри за пореден път показа, че въпреки сериозните си физически проблеми през последните години е готов да се завърне в елита на световния тенис, ала днес той допусна ранно поражение още на старта на последния Мастърс турнир за сезона. Той трябваше да се изправи срещу Дженсън Бруксби, но по-рано днес американецът се оттегли от надпреварата и на негово място влезе "щастлив губещ" в лицето на Доминик Кьопфер, който демонстрира изключителна воля за победата и надделя в този луд мач, изпълнен с обрати и пропуснати възможности. Германецът сервираше за спечелването на мача във втория сет, во допусна да се стигне до трета решителна част, където съперникът му имаше цели 7 мачбола, но нито един от тях не бе материализиран, преди Кьопфер да постави точки на това зрелище след 6:4 5:7 7:6(9). Така той продължава към следващата фаза на турнира, където ще срещне Феликс Оже-Алиасим или Джанлука Магер.

Бившият лидер в световната ранглиста изпитваше проблеми от сервис линията още от началото на мача и пробивът не закъсня. В петия гейм серия от непредизвикани неточности от ракетата на Мъри откриха 2 поредни брейкбола пред опонента му, като още първият от тях бе материализиран. Устремът на Кьопфер, който играеше изключително стабилни в този период от срещата, не спря дотук и съвсем скоро той дублира преднината си, за да се откъсне напред с 5:2. Въпреки че последва колебливо подаване на германеца, завършило с два пропуснати сетбола и инкасиране на брейк, то при следващия си опит за затваряне на сета, световният №58 нямаше никакви затруднения и поведе в отделните части.

Мъри продължи да изпитва проблеми на начален удар, които резултираха в ранен пробив на сметката на по-високо ранкирания играч. Благодарение на помощта на сервиса си и солидното си представяне от основната линия Доминик съумяваше да опази аванса си и да си осигури възможност да затвори мача на свой сервис. Точно тогава обаче напрежението у германеца се стовари с всичка сила и той допусна да загуби подаването си на 0, с което паритетът в геймовете бе възстановен - 5:5. Пропуснатият шанс оказа влияние върху германеца, чиято увереност спадна и доведе до втори пореден брейк за Мъри, който вкара сблъсъка в трети решителен сет.

В него и двамата състезатели сервираха безупречно до 3:3, когато британецът загуби фокуса си и изостана с 0:40. Той обаче успя моментално да поправи щетите и печелейки следващите пет точки, отново излезе напред в резултата. Водейки с 5:4, трикратният шампион от Шлема оказа натиск в подаването на противника си и се сдоби с два поредни мачбола, но началният удар на германеца свърши своята работа и го извади невредим от затруднената ситуацията. Съвсем резонно този толкова оспорван двубой бе решен в тайбрек, който бе не по-малко драматичен и изпълнен с обрати. На цели 5 пъти Мъри бе само на точка от крайния успех, ала Кьопфер показа изключителна воля и се пребори, преди на свой ред да се сдобие с мачбол, който му бе достатъчен, за да прати в историята този наелектризиращ мач.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Щастлив губещ" спаси 7 мачбола и изхвърли Мъри още на старта в Париж след зрелище! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | доминик кьопфер | Обзори | париж мастърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook