Щастливият Рууд: Трудно е да повярвам на случващото се; наслаждавам се на момента

от в 21:08 на 19.11.2021
Калоян Соколов

Каспър Рууд е сред играчите с най-много победи през настоящия сезон и напълно заслужено се класира за финалите на ATP в Торино. Норвежецът спечели пет титли по пътя си към класирането за едно от най-престижните състезания в тениса, като досега показва, че напълно резонно е в компанията на най-добрите играчи в света и далеч не е просто един клей специалист.

През днешния ден световният номер осем постигна забележителен обрат над Андрей Рубльов, който го класира за полуфиналната фаза на надпреварата, а ето и какви бяха щастливите емоции на скандинавеца след победата:

"Трудно ми е да осъзная какво се случва и е невероятно да бъда тук в момента, имайки предвид откъде започнах сезона. Кортът в тази зала е много бърз, а освен това Рубльов играе изключително темпово и задачата беше наистина трудна. Андрей може да ударя топката с по-висока скорост от всеки един състезател в Тура, което допълна с много тежък първи сервис.

Обикновено се старая да поемам инициативата, но е на практика невъзможно, когато се изправиш срещу подобен съперник, тъй като постоянно си поставен в дефанзивна позиция и трябва да покриваш целия корт. Опитах се да не отстъпвам нито крачка, отговаряйки на огъня с огън и смятам, че играх наистина умно в решителните моменти. Сега просто искам да се насладя на момента и очаквам с нетърпение утрешната битка" - завърши Рууд.

Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щастливият Рууд: Трудно е да повярвам на случващото се; наслаждавам се на момента Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | каспър рууд | финали торино

Коментари





Следвайте ни в Facebook