Ще има ли нов световен №3 или как Циципас може да задмине Надал в ранглистата?

от в 09:53 на 15.07.2021
Диана Андреева

Младото поколение все повече започва да доказва своите  възможности с изявите си в Тура. Постепенно играчи като Даниил Медведев, Александър Зверев и Стефанос Циципас си изградиха име сред най-големите в спорта, а с това и станаха сериозна заплаха дори и за Голямата тройка. Освен, че "атакуват" титлите, те се опитват да пробият и в челните позиции на световната ранглиста.

Даниил Медведев сложи край на впечатляващата серия от 16 поредни сезона, в които никой състезател извън Голямата четворка не е бил в топ 2 на ATP класацията. Руснакът измести Рафаел Надал и постепенно се приближава към челното място, което обаче е добре защитавано от вече 20-кратният шампион от Големия шлем Новак Джокович. Стефанос Циципас пък е съвсем бливо до нов личен връх в кариерата си, защото едва 121 точки го делят от това да задмине Рафа и така да стане №3 в подреждането. 

С отсъствието си от Уимбълдън 2021 Надал направи задачата на Циципас далеч по-лесна, защото не защити представянето си през 2019 година. Матадора ще се завърне на корта чак в края на този месец, а до тогава Стефанос е заявил участие на две събития. През тази седмица гъркът участва на Bstaad Open и в случай, че достигне до заключителния мач, със сигурност ще успее да се изкачи до третата позиция още от идния понеделник. Но дали ще успее да го направи, можем към момента само да гадаем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще има ли нов световен №3 или как Циципас може да задмине Надал в ранглистата? Диана Андреева
Теми:  
рафаел надал | стефанос циципас | тенис ранглиста

Коментари





Следвайте ни в Facebook