Ще има ли обединение между ATP и WTA? Шефовете на двете асоциации дадоха мненията си

от в 15:12 на 23.04.2020
Калоян Пламенов

Ще има ли обединение на ATP и WTA в близко бъдеще? Това е въпрос, който всички се питат, тъй като очевидно и двете тенис асоциации се опитват да правят всичко възможно, за да съхранят традициите на този спорт в ситуация на глобална пандемия.

Роджър Федерер загатна, че това ще се случи и каза, че е въпрос на време да стане, а думите му предизвикаха сериозен отзвук сред доста тенисисти и тенисистки, които са част и от двете тенис федерации.

В крайна сметка се стигна до там, че и от ATP, и от WTA, направиха коментари по темата, които показват, че идеята за обединение сякаш наистина е назряла.

Председателят на борда на WTA Стив Саймън е изцяло отворен за подобно обединение.

"Ние работим в тясно сътрудничество с всички тенис организации. Колкото възможно по-тясно е сътрудничеството, толкова по-добре може да се получат нещата. Постоянно общуваме с мъжката тенис асоциация и обсъждаме непрекъснато здравето на играчите и служителите, както и тяхното финансово благополучие. Ако работим заедно, тогава тенисът може да стане по-силен. Последните месеци доказват това. Определено ще продължим да обсъждаме как да увеличим обема на сътрудничество", каза той пред журналиста Кристоф Клери.

Силният човек в ATP Андреа Гауденци сякаш също е отворен за обединение.

"В момента тенисът е в топ 5 както при мъжките, така и при женските спортове. Трябва да работим в тясно сътрудничество в името на тениса, а не да се делим. Ние се борим все пак за вниманието на хората, но и за пари, разбира се. Ще ни бъде по-лесно да направим това заедно с женската асоциация". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще има ли обединение между ATP и WTA? Шефовете на двете асоциации дадоха мненията си Калоян Пламенов
Теми:  
atp | wta

Коментари





Следвайте ни в Facebook