Ще имаме нов шампион: Фриц се разправи с Циципас за малко над час и спря серията му в Монако!

от в 15:40 на 14.04.2023
Калоян Соколов

При отсъствието на Карлос Алкарас и Рафаел Надал, както и отпадането на Новак Джокович, то Стефанос Циципас изглеждаше с огромни шансове да грабне за трети пореден път трофея в Монте Карло. Гъркът се намираше в серия от 12 поредни победи в Княжеството, като беше загубил само един сет във въпросните двубои. Днес обаче световният номер три беше абсолютно неузнаваем и напълно заслужено Тейлър Фриц за пръв път в кариерата си постигна победа над него. Американецът не остави никакви шансове на Циципас, надигравайки го с крайното 6:2 6:4 и така се поздрави с дебютната си победа над представител на топ 10 върху червена настилка. В следващия кръг пък осмият поставен ще премери сили с бившия финалист Андрей Рубльов, когото е побеждавал в 4 от общо 6-те им срещи.

Началото беше крайно неочаквано, тъй като гъркът просто не можеше да улучи корта с форхенда си и веднага се оказа догонващ с пробив. Фриц пък беше недосегаем от сервис линията и бързо затвърди аванса си, а впоследствие отмъкна още веднъж съперниковото подаване, откъсвайки се напред с 4:0. Постепенно защитаващият шампион заигра на далеч по-високо ниво, но пасивът му беше твърде сериозен и откриващата част завърши за едва 29 минути.

По-високоранкираният изглеждаше значително по-концентриран в началото на втората част и нямаше особени проблеми да задържа собствените си подавания, но същото важеше с пълна сила и за миналогодишния носител на трофея от Индиън Уелс, който продължаваше да налага много високо темпо на игра и непрекъснато упражняваше натиск към обратния удар на опонента.

Изведнъж началният удар на Циципас просто изчезна и световният номер 10 можеше спокойно да атакува неубедителния втори сервис на балканеца, а това доведе до пореден реализиран пробив от страна на американеца. Циципас обаче сякаш си припомни миналогодишния си четвъртфинален мач, когато направи невероятен обрат над Диего Шварцман и моментално отговори с рибрейк, но впоследствие не спечели нито гейм повече и по този начин стана ясно, че ще имаме нов шампион в Монако.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще имаме нов шампион: Фриц се разправи с Циципас за малко над час и спря серията му в Монако! Калоян Соколов
Теми:  
atp | монте карло | Обзори | стефанос циципас | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook