Ще последва ли съдбата на Джокович? Джорджи е заплашена от депортиране от Австралия

от в 17:54 на 08.01.2023
Мирела Николова

Един от най-големите скандали през последните седмици в света на тениса е свързан с Камила Джорджи, срещу която течеше разследване за използване на фалшив сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19. Преди няколко дни обаче бе доказано, че въпросните съмнения са били напълно основателни, тъй като една от задържаните лекарки по случая Даниела Грилоне е направила пълни самопризнания за това как е фалшифицирала сертификати, включително и този на италианската тенисистка. 

Това означава, че през миналия сезон, по време на който голяма част от турнирите изискваха от състезателите да са преминали през ваксинационен процес, Джорджи е влязла в някои от страните нерегламентирано. Сред тях е и Австралия, където през миналата година се разрази скандалът с ваксинационния статус на Новак Джокович, който в крайна сметка бе депортиран заради отказа си да се имунизира.

От подобна съдба е заплашена и Джорджи, тъй като е използвала фалшиви документи, за да влезе в страната през 2022-ра година. Ако бъде призната за виновна, бившата №26 може да загуби визата си и да бъде депортирана. Към момента италианката продължава да бъде на австралийска територия, надявайки се, че няма да бъде спряна от участие на Откритото първенство на Австралия, стартиращо на 16 януари.

Източник: Tennis Infinity

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще последва ли съдбата на Джокович? Джорджи е заплашена от депортиране от Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | wta | камила джорджи | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook