Ще видим ли изобщо Кирьос до сезона на трева? Австралиецът е аут от Индиън Уелс и Маями

от в 20:55 на 27.02.2023
Калоян Соколов

Ник Кирьос имаше фантастичен минал сезон и самият той неколкократно заяви как вече подхожда далеч по-професионално към тениса и се е устремил към спечелването на титла от Големия шлем. За негово съжаление, то той трябваше да се оттегли  часове преди началото на Откритото първенство на Австралия, тъй като беше възпрепятстван от контузия в коляното и незабавно се подложи на операция.

Очакванията бяха австралиецът да се завърне обратно на корта за Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, като мениджърът на тенисиста наскоро разкри как самата интервенция е преминала напълно по план и Ник вече е в период на рехабилитация. Изглежда обаче възстановяването на световния номер 19 ще отнеме повече време от предвиденото, защото днес стана ясно, че той ще пропусне двете надпревари от "Мастърс" сериите в САЩ.

Това веднага повдига въпроса дали Кирьос ще реши за пръв път от четири години насам да се включи в европейското клей турне, тъй като в противен случай ще трябва да пропусне още цели два месеца от календара в ATP Тура. Припомняме ви, че идеята на канбереца беше да участва на тазгодишния Ролан Гарос, за да покаже Париж на своята приятелка, което е сериозен жест, имайки предвид собствената си омраза към червената настилка.

За последно Ник се изяви на корта през миналия октомври, когато се оттегли преди четвъртфиналния си мач с Тейлър Фриц в Токио, така че явно финалистът от Уимбълдън ще отсъства от турнирите за общ период от около минимум половин година.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ще видим ли изобщо Кирьос до сезона на трева? Австралиецът е аут от Индиън Уелс и Маями Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | любопитно | маями | Ник Кирьос

Коментари





Следвайте ни в Facebook