Щепанек: Джокович ще подобри рекорда на Федерер в Големия шлем

от в 20:01 на 10.12.2018
Мария Петрова

Радек Щепанек изрази мнение, че Новак Джокович има сили да подобри рекорда на Роджър Федерер по титли в турнирите от Големия шлем. Сърбинът направи изключителна втора половина от 2018 година, след като през юни бе под №22. Сега той ще завърши сезона на върха в ранглистата на АТР.

"Резултатите му на тревни кортове подсказваха, че голямата промяна се е случила. След победата му на Уимбълдън над Кей Нишикори, вече можех да си го представя си титлата," заяви Щепанек.

Чехът помагаше в щаба на Ноле, но двамата се разделиха впоследствие. Въпреки това те остават приятели. "Поддържаме връзка. Все още сме приятели. Той намери своя път към победите. Сега той може да подобри рекорда на Роджър Федерер от 20 титли от Големия шлем.

"В полуфиналите на Уимбълдън срещу Рафа Надал видях битка на двама титани. Тогава Новак направи стъпка напред в психологически план. Раздялата с мен и Агаси му помогна.

"Мариан Вайда е с него от десет години и отношенията им са много важни. Новак все още може да подобрява нивото си. Нещата в живота винаги се случват по някаква причина. Ние си оставаме приятели и това е най-важното. След като не работим заедно, той играе по-добре," коментира Щепанек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щепанек: Джокович ще подобри рекорда на Федерер в Големия шлем Мария Петрова
Теми:  
новак джокович | радек щепанек | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook