Щруф доближи Германия само на победа от полуфинала, след като обърна Лайович

от в 03:40 на 05.02.2021
Калоян Соколов

Ян-Ленард Щруф реализира впечатляващ обрат срещу Душан Лайович след 3:6 6:3 6:4, за да даде аванс на отбора на Германия срещу Сърбия в груповата фаза на АТР къп. Така немците се нуждаят от само още една победа, за да се класират за полуфиналите на надпреварата, като Александър Зверев след малко ще премери сили с Новак Джокович в опит да придвижи своя тим към последната четворка на отборния турнир.
Мачът започна силно за Душан, който умело движеше опонента си по корта, като сърбинът същевременно съумяваше да сюрпризира съперника си неведнъж чрез качествени изпълнения от контраатака. Късен пробив в полза на сърбина даде огромен превес в полза на Лайович, който не след дълго затвърди брейка си, за да излезе напред в сетовете.

Лайович определено контролираше по-голяма част от разиграванията, докато Щруф се чудеше как да накъса доброто темпо на своя опонент. Германецът пробваше спонтанни излизания на мрежата, както и отигравания, изпълнени с внушителна агресивност, но сякаш нищо от това не бе в състояние да затрудни мотивирания сърбин от другата част на полето. Все пак при 2:2 Щруф измъкна подаването си от 0:40, а това сякаш бе и повратната точка в този сблъсък. Разочарован от пропуснатите шансове, Душан изигра слаб следващ сервис гейм, като Щруф не трепна и за пръв път нанесе пробив в срещата, преди да я вкара в трета заключителна част.

В нея си проличаха нервите и при двамата тенисисти, като една идея по-спокоен бе Ян-Ленард, който отново спечели гейм на ретур пръв.
Въпреки че последва моментален рибрейк за 4:4, Лайович не съумя да задържи импулса в представянето си и скоро отново предаде подаването си.
Сервирайки за успеха в двубоя, германецът не бе особено убедителен, след като допусна цели две двойни грешки, което позволи на Лайович да се добере до две точки за пореден пробив, но точно в тези моменти Щруф демонстрира забележителна устойчивост, за да отрази тези възможности. Скоро немецът се добра и до мачбол, а след поредната директна точка от начален удар двубоят бе пратен в историята.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф доближи Германия само на победа от полуфинала, след като обърна Лайович Калоян Соколов
Теми:  
ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook