Щруф надхитри Раонич в два тайбрека и даде успешен старт на Германия в ATP Cup!

от в 05:11 на 03.02.2021
Калоян Соколов

Ян-Ленард Щруф изведе тима на Германия до ценен успех в първия сингъл от двубоя на тима срещу Канада. Вчера канадците загубиха от Сърбия и днес задължително имаха нужда от чиста победа в търсене на класиране, само че световният номер 37 надделя над Милош Раонич със 7:6(4) 7:6(2) и по този начин почти сигурно елиминира отбора на "кленовите листа".

Първият сет премина изцяло под диктовката на сервиращите, като единствената възможност за пробив се откри пред Раонич, но Щруф я отрази чрез директна точка от сервис, а впоследствие изгради комфортен аванс от 6:1 точки в тайбрека и заслужено спечели частта. Германецът продължи с подема в представянето си, реализирайки брейк на старта на втория сет, ала Раонич веднага изравни резултата и битката продължи съвсем равностойно до седмия гейм, когато канадецът отрази успешно поредица от брейкболи и възвърна паритета при 4:4.

Логичното се случи и станахме свидетели на нов тайбрек, а там Щруфи беше още по-категоричен и доближи Германия на само една победа от крайния успех в сблъсъка между двете страни.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф надхитри Раонич в два тайбрека и даде успешен старт на Германия в ATP Cup! Калоян Соколов
Теми:  
atp cup | милош раонич | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook