Щруф надигра Шаповалов и е полуфиналист в Санкт Петербург

от в 16:36 на 29.10.2021
Диана Андреева

Ян-Ленард Щруф погаси и последните останали надежди на Денис Шаповалов за класиране ни заключителния за сезон 2021 турнир в Торино - Nitto ATP Finals. Изненадващият успех на германския състезател стана факт в последователни сетове - 6:4 6:3, и благодарение на него Щруф вече уверено гледа към полуфиналите на надпреварата в Санкт Петербург. 

В следващия етап на турнира ще станем свидетели на сблъсък между Щруф и американеца Тейлър Фриц, а победителят ще се превърне и в първия финалист на турнира. За Шаповалов днешното поражение му поднася поредното разочарование за годината, а имайки се предвид, че той няма да защити и точките си от Мастърса в Париж в началото на следващия месец, почти сигурно канадецът ще завърши сезон 2021 извън челната двайска. 

Мачът бе лишен от сериозно количество интрига, а по продължителните размени от дъното на корта също отсъстваха. Двамата състезатели разчитаха основно на началния си удар, който макар и често да не намираше очертанията на полето, все пак бе водещ в срещата. Шаповалов се стремеше да бъде разнообразен в тениса си, но честите прибързани решения от страна на световния номер 13 водеха до куп грешки, а това се оказа достатъчно за Щруф, който с постоянство в отигрванията си се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щруф надигра Шаповалов и е полуфиналист в Санкт Петербург Диана Андреева
Теми:  
денис шаповалов | санкт петербург | тенис турнир в санкт петербург | ян-ленард щруф

Коментари





Следвайте ни в Facebook