Щутгарт: Поставената под №2 Бадоса не блесна, но започна участието си с победа

от в 16:11 на 21.04.2022
Диана Андреева

Паула Бадоса направи впечатляващо начало на сезон 2022 и се представяше на изключително високо ниво в началните седмици, но през последния един месец испанката не оправдава напълно очакванията към себе си и резултатите й са далеч от желаните. Днес обаче Бадоса отново напомни за най-добрия си тенис и успя да се справи със съпротивата на световната номер 19 Елена Рибакина след 6:2 4:6 7:6(4), за да намери място в третия кръг на WTA 500 турнира в Щутгарт.

Бадоса излъчваше увереност от сервис линията в началните минути на двубоя, а същевременно се представяше на нужното ниво и в моментите на ретур. Испанката бе тази, която пое инициативата в свои ръце и успя да излезе напред в резултата с пробив още в самото начало, а по-късно затвърди преднината си с още помощта на нов брейк за 5:1. Макар моментната загуба на концентрация, световната номер три довърши започнатото и откри общия резултат в своя полза.

След почивката Рибакина промени коренно тактиката си. Световната номер 19 престана да бъде пасивна и вместо да изчаква грешките от ракетата на своято опонентка, тя все по-често на свой ред завършваше мощно топката, оставяйки Бадоса безпомощна на корта. Именно новата стратегия позволи на представителката на Казахстан да навакса пасива в общия резултат, но в крайна сметка фаворитката успя да надделее след оспорван тайбрек в третия сет и се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щутгарт: Поставената под №2 Бадоса не блесна, но започна участието си с победа Диана Андреева
Теми:  
wta | елена рибакина | паула бадоса | щутгарт жени

Коментари





Следвайте ни в Facebook