Щутгарт: Радукану с нова победа на клей и ще срещне Швьонтек на 1/4-финалите!

от в 01:57 на 22.04.2022
Мартин Петков

Ема Радукану през вчерашния ден стартира кампанията си на турнира в Щутгарт, който се явява неин първи на клей, като записа успех в последователни сетове. Победата отведе младата британка до мач срещу Тамара Корпач от втори кръг на надпреварата в един от последните двубои за днешния ден.

Шампионката от US Open показа две лица в играта си по време на срещата, като по-високата ефикасност на начален удар се оказа от ключово значение и световната номер 12 се поздрави с победата след 6:0 1:6 6:2. Във фазата на четвъртфиналите за Радукану предстои да срещне най-силната тенисистка в момента - Ига Швьонтек.

Британката изигра блестящ първи сет, на който би завидял всеки тенисист, като съумя да наложи абсолютната си доминация във всеки аспект на корта и закономерно с ,,геврек" след едва 24 минути игра триумфира в откриващата част.

Корпач се възползва от спада в играта на именитата си съперничка, като не почака втора покана и реализира ранен пробив. Домакинската представителка запази спокойствие в сервис гейма си, отразявайки брейкбол, преди с втори пробив да ,,убие" интригата, с което изравни резултата в отделните части.

Световната номер 12 стартира решителния сет наглед абстрахирана от допуснатите грешки, като си завоюва ранен брейк, с който се доближи до победата. Подемът в представянето на Радукану продължи и с нов пробив в шестия гейм сложи точка на спора, за да стигне до крайния успех в сблъсъка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Щутгарт: Радукану с нова победа на клей и ще срещне Швьонтек на 1/4-финалите! Мартин Петков
Теми:  
wta | ема радукану | следваща генерация | тенис турнир в щутгарт | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook