Шварцман и Баутиста Агут не допуснаха изненади и се класираха на 1/8-финалите в Торонто

от в 00:55 на 12.08.2021
Георги Евстатиев

Диего Шварцман продължава напред в Торонто. В среща от втория кръг аржентинецът се справи с Беноа Пер в два сета - 7:5 6:1. Мачът беше изключително равностоен, особено в първата част, като французинът определено може да съжалява за пропуснатите възможности.

В началото на мача и двамата показаха стабилна игра и безпроблемно взимаха подаванията си. Едва при 5:5 французинът достигна до първите възможности за пробив в мача, но не съумя да се възползва. В ответния гейм Шварцман нанесе решителния удар и записа частта на сметката си.

Вторият сет започна мечтано за Диего, който наложи напълно превъзходството си и поведе с 4:0. Пер върна един от пробивите, но силите му не стигнаха за нещо повече и така аржентинецът се поздрави с крайната победа.

Друг от фаворитите също се класира за следващия етап на надпреварата. Роберто Баутиста Агут надделя над Томи Пол с 6:3 6:4 и може уверено да гледа към следващия си съперник. Мачът започна лошо за Агут, който допусна пробив още в първия си сервис гейм. След това обаче повиши нивото си на игра и спечели четири поредни гейма, което се оказа решаващо за изхода на първата част. Във втория сет испанецът се възползва по най-добрия възможен начин от големия брой непредизвикани грешки на опонента си, като проби подаването на американеца в петия гейм. До края не позволи да бъде застигнат и заслужено си осигури сблъсък с Диего Шварцман на 1/8-финалите.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман и Баутиста Агут не допуснаха изненади и се класираха на 1/8-финалите в Торонто Георги Евстатиев
Теми:  
диего шварцман | роберто баутиста агут

Коментари





Следвайте ни в Facebook