Шварцман: Имам добри шансове да спечеля медал на Олимпийските игри в Токио

от в 12:58 на 17.07.2021
Диана Андреева

Макар редица състезатели да пропускат Олимпийските игри, за други предстоящото събитие в Токио е детска мечта. Един от теди играчи е Диего Шварцман, който разказа в интервю с какво голямо нетърпение очаква началото на надпреварата. Аржентинецът ще представлява страната си не само на сингъл, но и на двойи, а повече за очакванията си той сподели пред журналистите:

"Никога не съм се колебал относно това дали искам да играя на Олимпиадата. Отговорът винаги е бил един и същ. Много съм щастлив, че ще участвам на Олимпийските игри за пръв път, и наистина искам да се представя добре. Всеки турнир, в който представлявам страната си, е важен за мен. Ще се състезавам под флага на Аржентина винаги, когато имам възможност. Така е било и така ще бъде.

Преди два месеца изживявах трудни мигове. Мислех за бъдещите турнири и се съмнявах, че ще мога да играя по начина, по който знам, че съм способен да го правя. За щастие на Ролан Гарос и Уимбълдън възвърнах енергията си, резултатите ми се подобриха и това ми даде огромна увереност.

Оптимист съм, защото съм се представял на ниво на ATP турнира в Токио през годините. Знам, че ще трябва да се адаптирам към климата и часовата разлика, но въпреки това градът много ми допада. Ако вземем предвид играчите, които ще отсъстват, и ако имам известна доза късмет при жребия, бих казал, че имам добри шансове да спечеля медал. Когато преминавам през периоди, в които не играя добре, твърдите кортове обикновено ми помагат да се стабилизирам и да постигна постоянство в резултатите си. Мисля, че имам почти толкова победи на хард, колкото на клей, а това говори добре.", завърши Диего. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман: Имам добри шансове да спечеля медал на Олимпийските игри в Токио Диана Андреева
Теми:  
диего шварцман | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook