Шварцман: С Надал всяка точка е на живот и смърт; няма по-труден за побеждаване играч

от в 17:06 на 31.12.2021
Калоян Соколов

Диего Шварцман категорично е извоювал статута си на един от най-борбените играчи в Тура и всеки негов съперник трябва да се раздаде на абсолютния си максимум, за да надвие коравия аржентинец. 170-сантиметровият състезател неведнъж е побеждавал най-големите имена в спорта и напълно заслужено дебютира в топ 10 през миналия сезон.

Все пак южноамериканецът не скрива възхищението си от членовете на Голямата тройка и признава, че му е много трудно да се надиграва с тях. Досега световният номер 13 никога в кариерата си не е постигал победи над Маестрото и настоящия лидер в ранглистата, само че съумя неотдавна да преодолее съпротивата на Рафаел Надал и то на турнира в Рим, където Матадора е десеткратен шампион.

Въпреки това Шварцман категорично определя испанеца за най-тежкия опонент измежду всички в Тура, а ето какво още сподели той за чувството да се изправиш срещу легендите в спорта:

"Имам усещането, че някой контролира Джокович с джойстик, защото играта му е толкова завършена и лишена от всякакви грешки. Същевременно категорично най-голяма лекота в действията си притежава Федерер. Струва ми се, че точно той притежава най-богатия арсенал от удари и нямам представа как да му противодействам. Роджър е перфектен на корта и извън него. Категорично обаче бих определил Надал като най-труден за побеждаване от тях тримата. Споделям това мнение, тъй като Федерер понякога излъчва такова спокойствие, че си позволява дори да ти подари някой гейм, а Джокович има своите моменти на фрустрация.

При Рафа нещата са различни. Той е способен да държи един и същи интензитет от първата до последната минута на двубоя, като се влага във всяка една точка по такъв начин, който предполага, че от нейния изход зависи живота му - завърши Ел Пеке.

Източник: TennisWorld

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Шварцман: С Надал всяка точка е на живот и смърт; няма по-труден за побеждаване играч Калоян Соколов
Теми:  
atp | голяма тройка | диего шварцман | интервюта | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook