Швейцарски медии: Федерер най-вероятно няма да играе на Laver Cup

от в 15:58 на 07.09.2022
Мирела Николова

Роджър Федерер е измъчван от контузия в коляното през последните години, заради която се подложи на две операции през 2020-а и още една през миналия сезон. Последният официален двубой с негово участие се състоя по време на четвъртфиналите на миналогодишния Уимбълдън, когато швейцарецът допусна четирисетова загуба от Хуберт Хуркач, а впоследствие призна, че отново е почувствал болка в коляното. Според първоначалните планове Маестрото трябваше да направи своето завръщане на отборната надпревара Laver Cup, която през настоящата година ще се проведе в Лондонската зала "О2 Арена" между 23 и 25 септември. 

През днешния ден обаче швейцарското издание Tages Anzeiger притесни феновете на легендарния швейцарец, твърдейки, че 20-кратният шампион от Шлема най-вероятно няма да участва на Laver Cup. Причината за това са слухове, достигнали до автора на въпросния материал посредством приближените хора до Маестрото, според които коляното на Федерер отново се е възпалило заради увеличаването на интензивността на тренировките му.

Според правилата на отборното състезание всеки един участник трябва да изиграе поне един двубой на сингъл и един на двойки, което допълнително би усложнило задачата на бившия №1, в случай че слуховете за съществуващ физически проблем се окажат верни. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швейцарски медии: Федерер най-вероятно няма да играе на Laver Cup Мирела Николова
Теми:  
atp | laver cup | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook