Швьонтек е последната 1/4-финалистка на Ролан Гарос след победа над Костюк

от в 23:39 на 07.06.2021
Тея Кръстева

Миналогодишната шампионка от Roland Garros - Ига Швьонтек, записа нова последователна победа след успех над световната номер 81 Марта Костюк с 6:3 6:4. По този начин 20-годишната полякиня се превърна в последната 1/4-финалистка на Откритото първенство на Франция, като в следващия етап на турнира ще се изправи срещу гъркинята Мария Сакари.

Първият сет бе белязан от много обрати и напрегнати моменти. Първа до точки за пробив достигна полякинята, обаче нейната опонентка не само спаси подаването си, но и реализира брейк за 1:2. Радостта на непоставената украинка свърши дотук, тъй като след един маратонски тейм паритетът в частта бе възстановен - 2:2. Световната номер 9 Ига Швьонтек продължи да показва колебания на свой сервис, позволявайки на Марта Костюк на два пъти да застраши подаването й. 20-годишната полякиня успя да неутрализира и двете опасности, а след това на свой ред реализира брейк, с което открадна и откриващата част - 6:3.

В началото на втория сет двете тенисистки си размениха по един пробив, преди да се стигне до резултат 3:3. Тогава Ига Швьонтек успя да пробие още веднъж подаването на Костюк, а мигновено след това изпита големи затруднения да затвърди преимуществото си. Все пак световната номер 9 се справи с тази си тежка задача, отразявайки точка за рибрейк, а след това не показа колебания да затвори мача в своя полза - 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек е последната 1/4-финалистка на Ролан Гарос след победа над Костюк Тея Кръстева
Теми:  
ига швьонтек

Коментари





Следвайте ни в Facebook