Швьонтек най-после беше тествана, но удържа на натиска и оформи зрелищен сблъсък с Рибакина!

от в 18:25 на 16.05.2023
Калоян Соколов

Ига Швьонтек даде ясно да се разбере, че ще бъде много трудно за всички останали да я спрат към това да защити титлата си в Рим, след като световната номер едно загуби едва три гейма в откриващите си два мача и изглеждаше абсолютно недосегаема. Днес обаче Дона Векич показа, че все пак полякинята също е човек и се опълчи сериозно на голямата фаворитка, но до изненада все пак не се стигна и топ поставената се наложи с 6:3 6:4.

Така тя удължи поредицата си на 24 поредни спечелени сета в италианската столица, а на четвъртфиналите ще станем свидетели на изключително любопитен сблъсък между нея и Елена Рибакина, която вече я победи на два пъти през годината, но всеки един от тези сблъсъци беше изигран на твърда настилка.

Швьонтек започна срещата на много високи обороти и изглеждаше, че се е насочила към поредния си разгромен успех, осъществявайки пробив на нула за аванс от 3:1. Векич пък далеч не беше казала последната си дума и можеше веднага да осъществи рибрейк, само че 3-кратната шампионка от Шлема оцеля и затвърди взетото предимство. Това не обезкуражи хърватката, която продължаваше да играе много освободено и напълно заслужено върна пробива, за да намали изоставането си до 3:4, само че оттам насетне не спечели нито гейм повече и сетът отиде в актива на миналогодишната носителка на трофея.

Втората част беше още по-оспорвана, тъй като поставената под номер 21 сервираше почти безупречно и нямаше никакви затруднения да поддържа преднината си до 4:3 в своя полза. По-нискоранкираната състезателка дори притисна сериозно фаворитката в следващия гейм, ала отново отговорът на полякинята беше шампионски и тя съумя да затвори двубоя в последователни сетове.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек най-после беше тествана, но удържа на натиска и оформи зрелищен сблъсък с Рибакина! Калоян Соколов
Теми:  
wta | дона векич | ига швьонтек | Обзори | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook