Швьонтек: Не мога да опиша колко се вълнувам за Олимпиадата

от в 08:02 на 18.07.2021
Диана Андреева

Ига Швьонтек не беше направила своя пробив в Тура до преди миналата година. Тогава полякинята спечели Ролан Гарос и с това сериозно повиши очакванията към себе си. Несъмнено Ига е една от фаворитките на предстоящите Олимпийски игри в Токио, но ще успее ли да се справи с напрежението и как се чувства дни преди началото на състезанието разказа самата Швьонтек, а ето и точните й думи:

"Много съм развълнувана, макар да съм изцяло концентрирана върху турнира и това да нямам високи очаквания. Ще опитам да подходя така, сякаш това е просто поредната надпревара, но съм напълно наясно, че не е така. Възможностите да участваш в подобно събитие не се появяват често. Това са Олимпийски игри и съм много щастлива, че ще бъда част от тях. Ще бъде различно и специално изживяване, но в същото време Игрите ще бъдат и нова възможност за мен да покажа най-добрия си тенис и да прославя страната си.

Това със сигурност е един от турнирите, за които съм се вълнувала най-много – заради атмосферата, съпътстваща Олимпиадата. Като малка изпитвах това чувство на Европейското първенство, а години по-късно и на Billie Jean King Cup. Когато играеш за страната си, усещането винаги е по-специално. Всичко е различно, но по хубав начин.
Нямам много ясни детски спомени от Олимпийските игри. Първият ми досег с този турнир бяха историите на баща ми. Като малка той често ми разказваше за успехите и пораженията на полските спортисти на Игрите. Беше ми много интересно. Разказа ми, че веднъж е бил много близо до Щефи Граф на опашката за храна. Сигурно е било страхотно изживяване.

Да играя за Полша е по-специално. В такива мачове трябва да играеш със сърце и да браниш честта на флага си. Ако се завърна с медал от Токио, това ще бъде най-големият успех в кариерата ми до момента. Знам, че ще сме в балон и тази Олимпиада няма да бъде като останалите, но въпреки това нямам търпение да отида в Токио и да изпитам атмосферата. Никога не съм участвала на турнир в Азия, така че наистина искам да я видя, дори от кола. Бих искала да опозная местната култура и това да се окаже едно наистина незабравимо изживяване.", завърши Швьонтек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: Не мога да опиша колко се вълнувам за Олимпиадата Диана Андреева
Теми:  
ига швьонтек | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook