Швьонтек: Предстои страхотна битка на финала, няма друга тенисистка като Жабер

от в 12:32 на 10.09.2022
Мирела Николова

Ига Швьонтек трябваше да навакса пасив от един сет, след което и два пробива в третата част, за да сломи съпротивата на Арина Сабаленка в полуфиналите на тазгодишния US Open и да достигне своя дебютен финал в Ню Йорк, където ѝ предстои да се изправи срещу Онс Жабер. До този момент двете са се изправяли общо четири пъти помежду си, като са си разменили по две победи. В последния им двубой, състоял се на Мастърса в Рим, крайна победителка бе полякинята след успех в два сета, а ето какво сподели тя за очакванията си към предстоящия мач:

"В мача с Жабер ми предстоят множество предизвикателства, тъй като тя е изключително стабилна тенисистка и неслучайно е втора в ранглистата за годината. Да не забравяме, че достигна финала на Уимбълдън, въпреки че не получи точки. Това обаче показва колко голям прогрес направи. Тя е различна от всяка друга състезателка, стилът ѝ на игра е уникален, разполага с невероятно чувство към топката и всички тези неща, събрани на едно, я правят толкова труден опонент.

Това е причината, поради която мачовете помежду ни винаги са толкова изтощителни физически. Честно казано, не помня какъв беше резултатът при последната ни среща в Рим тази година, но знам, че беше много тежък двубой с множество равенства. Тя определено е труден противник и напълно заслужено е на финал. Смятам, че ще бъде страхотна битка", завърши световната №1.

Източник: Sportskeeda

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: Предстои страхотна битка на финала, няма друга тенисистка като Жабер Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | ига швьонтек | интервю | любопитно | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook