Швьонтек: Съмнявах се във възможностите си, след като спечелих Ролан Гарос

от в 13:58 на 31.12.2021
Диана Андреева

Преходът към голямата сцена на професионалния тенис е труден и неведнъж сме ставали свидетели на състезатели, които просто не успяват да издържат на твърде голямото напрежение, очакванията и отговорността, която идва с успехите на корта.

В интервю пред австралийско издание Ига Швьонтек разказа малко повече относно изминалата година и това как се е чувствала през нея. Полякинята неочаквано спечели трофея на Ролан Гарос през 2020 година, а от там насетне животът й пое в една различна посока. Световната номер девет сподели, че с времето се е приспособила към голямото напрежение и вече се чувства отлично в WTA Тура. Основна роля за това има трофеят й на надпреварата в Аделаида през месец февруари 2021-а, а какво точно е променил той, вижте сами:

"Турнирът в Аделаида със сигурност ми помогна много в този ранен етап на 2021-а година. Тогава бях повече от неуверена в себе си, защото както аз, така и моите фенове се съмняваха в това, че ще продължа да показвам добър тенис след изненадващия ми триумф на Ролан Гарос. Титлата в Австралия ми даде тласък, който спомогна да притъпя чувството за несигурност и притеснението от чуждите очаквания.

Освен притеснението от евентуалния провал, не бях сигурна дали изобщо някога пак ще имам свободно време, за да мога да практикувам хобитата си и да обръщам внимание на семейството и приятелите си. Но постепенно се пригодих към живота на "по-известна тенисистка" и в края на годината се чувствах наистина добре, напрежението отсъстваше." - завърши Швьонтек.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Швьонтек: Съмнявах се във възможностите си, след като спечелих Ролан Гарос Диана Андреева
Теми:  
wta | ига швьонтек | ролан гарос | тенис турнир в аделаида

Коментари





Следвайте ни в Facebook